magyar antirasszista skinheadek

2009. október 10. szerző: MARSH 1. generáció | Figyelem: 4-5 éves cikk!

Több tucat ember több éves kitartó munkájának köszönhetően elmondhatjuk, hogy Magyarországon jelentős teret kapott a skinhead szubkultúra. Kialakult egy remek kis mag, amely bizonyította/bizonyítja, hogy képes együtt dolgozni és összetartani az országban szétszóródott személyeket, kis csoportokat. A Magyar Antirasszista Skinheadek szerveződést azért hívjuk életre, hogy ezt a közösséget még tovább építsük, és jobb kommunikációval még több ember számára közvetítsük gondolatainkat, értékeinket.

Ez egy íratlan szabályok alapján működő szerveződés, ahol nincsen hierarchia, nincsenek kötelező szeánszok. Szeretnénk megteremteni, hogy bárki, aki szimpatizál a MARSH-sal, minél több, a szubkultúrát érintő információhoz hozzájusson. Mivel ez elsősorban egy baráti társaság, alapvetően egymás tiszteletére, segítőkészségére, nyitottságára épít. Szeretnénk, ha mindenki, aki a szubkultúrában tevékenykedik, az képességei, lehetőségei és belátása szerint segítene a színtér szervezésében, életben tartásában, értékeinek megtartásában, építésében. Egyetlen fontos tényezőnek kell csak megfelelni! Bármit is gondolsz, bárhogy is élsz, az a Te személyes döntésed, de a rasszista, kirekesztő gondolatokat nem tűrjük meg közösségünkben!A felvarró magyarázata:


Trikolór: úgy gondolom, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy rendkívül gazdag a nyelvünk, kultúránk, történelmünk, és kiemelkedő személyeink vannak, amikre/akikre joggal lehetünk büszkék. Annak is örülhetünk, hogy sok más népcsoporttal együtt képesek voltunk együtt élni az elmúlt évezredben, és most is képesek vagyunk erre. A hazaszeretet mindenkinek mást és mást jelent, ezt mindenki döntse el magában. Ameddig ez a fajta büszkeség nem párosul előítélettel, rasszizmussal, más szélsőjobboldali ideológiával, sovinizmussal, addig számunkra mindenki elfogadható. A magyar jelző és a zászló nem jelenti azt, hogy csak hazában, csak magyar emberekben kell gondolkodnunk. Fontos, hogy mindig megtartsuk nyitottságunkat más kultúrák, népek, emberek, gondolatok felé. Szeretnénk, ha legalább ennek a kis közösségnek sikerülne kivonnia magát a pártpolitika undormánya és a többségi társadalom intoleráns, elavult gondolkodása alól. Számunkra a zászló elsősorban a környezetünkben élő szeretteinket szimbolizálja a családunktól a legjobb BARÁTAINKIG, és legkedvesebb ismerőseinkig, akikkel ha nem is értünk mindenben egyet, de az alapvető értékeink megegyeznek!

Antirasszizmus: gondolom ezt nem kell nagyon magyarázni. A szubkultúra iránti tisztelet nem engedheti meg, hogy a gyökerektől eltávolodjunk, ezért, ahogy ez mostanság szokásunk is, nem tűrjük meg környezetünkben a már említett nem kívánt eszméket vallókat.Trójai sisak: a legismertebb és legkifejezőbb szimbóluma a gyökerekhez való ragaszkodásnak.


 
Dizájn letöltve a free website templates honlapjáról.