TURNÉS FELSŐK A SPECIALSTŐL

2011. augusztus 26. 9:29 szerző: Bozár JóSKA

A The Specials idei, európai turnéjának emlékéül az egyik leghíresebb márka, a Fred Perry limitált felsőruházatot ad ki. Ez két galléros pólóinget, és egy pólót tartalmaz. A póló fekete színben került a boltokba, érdekessége, hogy a hátán látható a turné számlistája, tartalmazva a leghíresebb The Specials-számokat. A galléros pólóingek fekete és fehér színben kaphatók. Az olajág igazán egyedire sikeredett, a fekete-fehér egység és a 2 Tone jegyében a Fred Perry védjegye fekete-fehér színben pompázik. Az áruk meglehetősen borsos, további információkért kattints ide!

Sally brown fanzin

2011. augusztus 12. 14:08 szerző: Bozár JóSKA

Ezúttal egy ska fanzinnal bővült a honlap gyűjteménye, ez nem más, mint a 2005 tavaszán megjelent Sally Brown. Akkor pont hiánypótló volt a ska-reggae témában készült lap, hiszen előtte talán csak SKAzofrénia volt hasonló. Sajnos a Sally Brown nem folytatódott, egyetlen száma tölthető le mostantól.

Tartalom:

Skanzelizé, Dosi (Derkovbois), Skinhead Reggae, King Django, Liz (Deadline), kritikák.

sallybrown.pdf; méret: 11.25 megabyte : : LETÖLTÉS : :


Cock sparrer ESSENTIALS

2011. augusztus 8. 13:41 szerző: Bozár Jóska

Az angol legenda hihetetlen gyűjteményt jelentetett meg. Míg más, populárisabb stílusokban talán nem meglepő egy ilyen kiadvány, Oi!-punk körökben ez igencsak egyedülállónak számít. Az Essentials tulajdonképpen a zenekar egész diszkográfiáját tartalmazza, kiegészítve extrákkal, íme a teljes lista:
- Shock Troops 12"
- England Belongs To Me 7"
- Running Riot 84 12"
- Live-N-Loud 12" (plusz kétoldalas turnéposzter)
- True Grit Outtakes 12"
- Guilty as Charged" 12"
- Run Away 10"
- Two Monkeys 12"
- Back Home dupla 12"
- Runnin' Riot USA dupla 12" (Gatefold-kiadvány)
- SF2000 Picture Disc
- Here We Stand 12"
- Spirit of '76 7"
- Back In SF dupla LP (Gatefold-kiadvány), ajándék DVD-vel és egy hatalmas poszterrel, melyen a zenekar és a teljes közönség látható
- Steve Bruce könyve, a Best Seat In The House
- limitált, halálfejes Cock Sparrer kitűző

Ez az Essentials összesen 250 példányban jelenik meg, és a kiadó szerint ilyen formában soha többé nem lesz még egyszer kapható. Ez talán nem meglepő, hiszen az ára eléggé borsos, hazai árfolyamon több mint 60000 forintba kerül. Nem ez azonban az egyetlen tematikus gyűjtemény a Cock Sparrertől, kiadtak egy Live Essentials kollekciót is (350 darab), ami hét bakelitet tartalmaz, és mint a neve mutatja, élő felvételekből áll. Ez utóbbi barátibb áron kerül piacra, "csak" 25000 forintba kerül. Mindkettőt ingyen postázzák.

THE STORY OF TROJAN RECORDS

2011. augusztus 4. 13:12 szerző: Bozár JóSKA

Augusztus 22-én jelenik meg a Trojan Records életművét feldolgozó díszkiadás. A csomag tartalma:

- 123 szám 5 CD-n, melyek közül 87 még sosem került ilyen hordozóra, számunkra a legérdekesebb az első CD lesz, hiszen azon olyan dalok találhatók meg, mint a Skinhead Moonstomp, a Liquidator (az eredeti, 1969-es felvétel), a Return Of Django, a Long Shot Kick De Bucket és a Monkey Man. Továbbá egy bónusz digitális album, mely regisztráció után válik letölthetővé 12 számmal. A 87 CD-n még sosem hallott dal egy részének ez az újrakiadása, mióta néhány évtizeddel ezelőtt megjelentek Jamaikában, 20 pedig teljesen kiadatlan és ismeretlen. Azon zenekarok, énekesek és előadók művei kerültek a lemezekre, akik hozzájárultak, hogy a Trojan legyen az egyik legnagyobb reggae kiadó a világon.
- 50 oldalas könyv (Rhoda Dakar, a The Bodysnatchers és a The Special AKA tagjának előszavával), ami elmeséli a kiadó történetét az 1968-as indulástól napjainkig, eredeti fotókkal kiegészítve,
- 1 db Trojan matrica, valamint 4 db képeslap, ami korábbi flyereket, hirdetéseket ábrázol minőségi kivitelben.

A díszdoboz 35 euróba kerül. Ajánlott gyűjtőknek, illetve azoknak, akik közelebbről is megismernék a Trojan Records munkásságát, de minden ska és reggae rajongó számára hiánypótló lehet.

A The Selecter új albuma

2011. augusztus 2. 11:46 szerző: Bozár JóSKA

Az első 2 Tone zenekarok rossz szokásán a The Selecter igyekszik változtatni, mégpedig azzal, hogy új albumot adnak ki. Szeptember 1-jén jelenik meg a Made in Britain, ami 10 számot fog tartalmazni. Itt sem beszélhetünk teljesen új dalokról, hiszen a Big in the Body a május 30-án kiadott single része, ami Woody Guthrie egy versét dolgozza fel. A Back to Black a közelmúltban elhunyt Amy Winehouse dalának ska verziója, a They Make Me Mad pedig az 1979-es Selecter-album, a Too Much Pressure száma, ami ezúttal új köntösben jelenik meg. A többi viszont friss szerzemény, melyek a XXI. századi brit multikulturális társadalom összetételéről, az azt támadó politikai nézetek bírálatáról szól. A Soundcloud segítségével bele is lehet hallgatni az albumba itt.

A Guided Tour Of Madness

2011. július 30. 16:57 szerző: Bozár JóSKA

Szeptember 19-én kerül boltokba az angol Madness zenekar antológiája A Guided Tour Of Madness címmel. A gyűjtemény 4 lemezt tartalmaz: 3 db CD-n összesen 70 dal lesz megtalálható (köztük az utolsó korong Le Grand Pantalon című dala, mely a Baggy Trousers új verziója), egy DVD-n pedig a banda elfeledett, 1992-es visszatérő koncertvideója, ami Madstockban készült (24 számot játszottak). A box sethez jár még egy 72 oldalas booklet is, ami rengeteg érdekességet tartalmaz: új interjúk, soha nem látott fotók, az 1981-es Nutty Comic első kiadása és a Madness Map Of Camden, ami a zenekar származási helyét mutatja be. Mindez 25 fontért kerül majd forgalomba.

kiadványok: contra records

2011. július 26. 15:22 szerző: Bozár Jóska

A német Contra Records ebben az évben is folytatja jó szokását, és jobbnál jobb zenekarok lemezeit adja ki. Az elmúlt hónapok termésének egy része:

Control: Punk Rock Ruined My Life

Májusban jelent meg az angol hooligan rock 'n' roll zenekar második nagylemeze, ami 15 dalt tartalmaz. 2000 példányban, hatféle verzióban adták ki az albumot, melyre már most érdemes figyelni, mint az év lemeze verseny esélyese. Egyik számukhoz, a He's a Skinheadhez videóklipet is készítettek.


Bovver Boys: You Won't Fool Us Now

A német banda elég ritkán jelentet meg albumokat, épp ezért örömmel teli, hogy ezúttal egy 7"-es lemezzel jelentkeznek, amit júniusban adtak ki. Négy számot tartalmaz, a bakelit négyféle verzióban, összesen 1200 példányban kapható.


Booze & Glory: Trouble Free

A hónap újdonsága a 16 dalból (ebből négy bónusz) álló Trouble Free, mely az újonc londoni üdvöske, a lengyel tagokkal is büszkélkedő Booze & Glory műve. A zenekar tagjai West Ham-szurkolók, aminek hangot is adnak dalaikban. 1200 példányban, ötféle verzióban jelent meg.


Sound of the Streets

2011. július 5. 14:08 szerző: Bozár Jóska

Végre teljes lett a honlap Sound of the Streets-gyűjteménye, mind a két kiadvány, valamint a korábban más szerkesztő által készített 0. szám is feltöltésre került. (Az első szám ismétlésként van itt, először publikálva: 2009. november 19.) A fanzin egyik száma sem kapható már nyomtatott formában.

0. szám:

Oi! A napló, Cockney Rejects, Reducers S.F., The Business, Oi!ánló (lemezkritikák)

sots0.pdf; méret: 3.06 megabyte : : LETÖLTÉS : :

1. szám:

Headcase, Derkovbois, Youngang, Banda del Rione, Novara Skinhead, Iszonyat, Prowlers, Inerdzia, fanzin- és lemezkritikák

sots1.pdf; méret: 15.75 megabyte : : LETÖLTÉS : :

2. szám:

Janitors, Benjamin (Párizs), Perkele, Vendetta, The Oppressed, Frontkick, Social Combat, Loikaemie, fanzin- és lemezkritikák

sots2.pdf; méret: 13.28 megabyte : : LETÖLTÉS : :


southall: 30 év

2011. július 4. 17:13 szerző: Bozár Jóska

30 éve, 1981. július 4-én ezen a napon történt a botrányba fulladt Oi! koncert Nyugat-London egyik kerületében, Southallban a Hambrough Tavern nevezetű helyen. Az este előzetes programja a 4-Skins, a Business és a Last Resort fellépései lettek volna, de a helyiek támadása miatt az este hamar véget ért. A sok napvilágott látott pletyka és történet felidézése helyett elégedjünk meg ennyivel, és emlékezzünk a Nation on fire-re.

Tribute to blitz

2011. július 2. 13:34 szerző: Bozár Jóska

Idén ősszel jelenik meg a német Hasscontainer Records közreműködésével a 2007-ben közúti balesetben elhunyt Alan "Nidge" Miller emlékére a The Nidge Blitz Memorial Sampler Worldwide Tribute album. A lemezen több mint két tucat zenekar kap lehetőséget, hogy feldolgozzanak egy-egy Blitz-számot. Olyan nevek lesznek megtalálhatók a kiadványon, mint a Klasse Kriminale, a HardxTimes, a 45 Adapters, a Droogiez, a Keyside Strike, és még sokan mások. A záró dal a Red Alerté lesz, hiszen Steve volt az utolsó Blitz-felállás énekese.előző 10 hír következő 10 hír
 
Dizájn letöltve a free website templates honlapjáról.