A nácibűnözők áldozatai

2009. október 10. szerző: Antifa UK fordító: Admin

A cikk célja, hogy nyilvántartásba vegye azoknak az antifasisztáknak az áldozatvoltát és törekvését, akik életükkel fizettek a fasiszta és náci bűnözők terrorjának.
Küzdelmünk nem ért véget 1945-ben, az Európán átívelő fasiszta ideológiák elleni harc nemcsak erőinket lendítette fel, hanem veszteségeinket is. Nincsenek illúzióink a küzdés fontosságáról. Tudjuk, hogy nem hátrálhatunk meg, ha megadnánk magunkat a fasisztáknak, megadnánk magunkat az életnek is.
A következő társaink előtt tisztelgünk:


Ivan Khutorskoy, élt 26 évet, Oroszország
Agyonlőtték 2009. november 16-án

Moszkvai otthonából kilépve immár negyedszer támadták meg. Először 2005-ben, melyet később két késszúrás követett (nyakon és gyomron szúrták). Mindegyiket túlélte, ezúttal viszont a nácik már pisztollyal rontottak neki. 26 éves volt. Neve kevésbé ismert, azonban az orosz antifasiszta körökben tiszteltre méltó embernek számít. Az orosz RASH egyik alapító tagja, ez viszont nem akadályozta meg abban, hogy elismert személyiség legyen a Moscow Trojan Skinheads társaságában is. Nem felejtünk! Nyugodjon békében!
Filatov 'Fedjay' Feodor Vasilevich, élt 27 évet, Oroszország
Megkéselték, kórházban hunyt el 2008. október 10-én.

Reggel 7.30-kor kilépve a házából, Fedjay-t négy ismeretlen támadta meg késekkel felfegyverkezve. Kétségtelen, hogy a bűnözők előre kitervelték az akciót. Miután több késszúrás is érte, kórházba szállította egy mentőautó. Mielőtt visszanyerhette volna eszméletét, eltávozott az élők sorából.
Nekünk, barátainak és társainak, mélységes fájdalmat okoz korai halála. Úgy emlékezünk Fedjay-re, mint rendíthetetlen barátra, aki sosem haladt el az idegenek gondja mellett sem, s nem hagyta cserben társait.
A Moscow Skinheads keménymagjához tartozott, egy apolitikus, antirasszista skinhead társasághoz, a moszkvai ill. Moszkva környéki régióból. Másokkal közösen, karöltve segített kialakítani az orosz antirasszista skinhead színteret. Nem kérdéses, hogy elvei és nézetei miatt ölték meg.
Emléke örökké szívünkben él. Nyugodj békében, testvér.
Jan Kucera, élt 18 évet, Csehország
Meggyilkolva Pibramban, Prága mellett 2008. január 18-án.

A hír így szólt: Jant múlt pénteken késelték meg egy felfegyverzett fasisztával való összetűzésben. A gyilkos és náci barátai rárontottak egy kocsmában az antifasiszta skinheadek társaságára, akiket náci karlendítéssel és szlogenekkel üdvözöltek. A támadó mellbe és hátba szúrta Jant egy katonai tőrrel, majd elmenekült a helyszínről. Jan összezavarodott barátainak sikerült elállítaniuk a melléből ömlő vért a mentők kiérkezéséig, azonban későn vették észre, hogy a hátát is szúrás érte.

Jan sok vért vesztett, és bár keményen harcolt az életéért, két nappal később elhunyt. Kedvenc száma a szlovák antifa zenekar, a Rozpor "Till the end of my life I'd be anti-fascist!" ("Életem végéig antifasiszta leszek") című volt. Ő Jan, aki meghalt az elveiért, miközben tinédzser barátait védte a felfegyverzett ellenségtől, és feltartotta a fasiszta támadók söpredékét. Nyugodj békében, Jan.
Carlos Javier Palomino, élt 16 évet, Spanyolország
Meggyilkolva Madridban, 2007. november 12-én.

Antifasiszta aktivistát szúrtak szíven, miközben úton volt egy madridi ellendemonstrációra. Egy náci csoport, név szerint a Democracia Nacional szervezett tüntetést a bevándorlók ellen a város egyik népszerű negyedében, ahol sok latin-amerikai munkás él. Ezt a fasiszta akciót engedélyezte a helyi kormány, a konzervatív párt. Ellenük tiltakoztak antifasiszta erők, akik a negyed védelmére keltek.

A 16 éves fiú barátaival indult útnak, s a földalatti vonalán vettek észre egy fickót, aki náci kellékeket cipelt magával. Amikor kérdőre vonták az illetőt, az kést rántott, Carlost szíven szúrta, egy másik antifasisztát pedig tüdőn, majd futni kezdett az aluljáróban. Carlos azonnal életét vesztette, barátja súlyosan megsérült. A többiek utolérték a gyilkost, s a rendőrök megérkezéséig nem engedték el. Mint kiderült, a férfi a spanyol hadseregben szolgált.
Ilya Borodaenko, 21 éves, Oroszország
Meggyilkolva Angarskban, Szibériában 2007. július 21-én.

Ilya társaival vett részt egy antinukleáris tüntetésen, amikor felfegyverzett nácik egy csoportja támadta meg őket. Az orosz anarchista csoport, az Autonomous Action tagja fejsérüléseibe halt bele.

Alexander Ryuchin, 19 éves, Oroszország
Meggyilkolva Moszkvában 2006. április 16án.

Alexandert akkor támadták meg, amikor útban volt a Planeta Lda nevű klubba, ahol egy német punkzenekar, a Tackleberry lépett fel. 6-8 náci ugrott rá és barátjára, esélye sem volt a túlélésre. Meghalt a késszúrástól, még mielőtt a mentő kiérkezhetett volna.
Timur Kacharava, élt 20 évet, Oroszország
Meggyilkolva Szentpéterváron, 2005. november 13-án.

A punk/hardcore zenekar, a Sandinista! tagja, a Food Not Bombs aktivistája. Timort egy tíz főből álló náci csoport ölte meg egy Szentpéterváron tartott Food Not Bombs akció után.

2005 decemberében olasz antifasiszták Romában a Paolo di Nella körutat (ami egy fasiszta nevét viselte) Timur Kacharava körúttá nevezték át.
Davide "DAX" Cesare, élt 26 évet, Olaszország
Meggyilkolva Milánóban, 2003. március 16-án.

Dax, a szociális bázis, az ORSo ("Szociális ellenállás műhelye") tagja volt.

Néhány társával éppen csak kilépett egy bárból Ticinese szomszédságában. Miközben további bent lévőkre várakoztak, két fiatal fasiszta késsel rontott rájuk, akiket egy idősebb férfi is kísért.

Később derült ki, hogy a két fiatal valójában testvérek, utóbbi pedig az apjuk. Nevük: Federico, Mattia és Giorgio (28, 17 és 54 évesek).

Akciójuk gyors és különösen erőszakos volt. Több szúrás is a kritikus szerveket érte: Dax úton a kórházba halt meg; két másik fiatal pedig megsérült.
 
Dizájn letöltve a free website templates honlapjáról.